Mediació comunitària per resoldre conflictes a Valladolid

A partir d'aquest 1 de febrer, l'Ajuntament de Valladolid posa en marxa el servei de mediació comunitària per resoldre conflictes i millorar la convivència entre els veïns dels barris de Valladolid.

En aquest cas, l'Ajuntament de Valladolid ha decidit apostar per aquest mètode alternatiu de resolució de conflictes, en què quatre professionals de la mediació comencen a treballar en aquest projecte per afavorir la convivència comunitària, ja que com bé explica la regidora delegada de Convivència i Mediació Comunitària, Carmen Jiménez, «davant d'aquesta realitat apostem decididament per la figura del mediador comunitari com a professional que intervé entre actors socials per tal d'estendre ponts o nexes d'unió per prevenir, resoldre i reformular possibles conflictes, a més d'afavorir la comunicació i l'entesa i així aconseguir una societat més cohesionada».

Pla de Convivència Ciutadana Intercultural 2019-2023

L'Ajuntament de Valladolid, a través de la Regidoria de Serveis Socials i Mediació Comunitària, ha comunicat el desenvolupament del Pla de Convivència Ciutadana Intercultural 2019-2023, amb la finalitat de fomentar la convivència pacífica al municipi, promovent el respecte i la tolerància cap als grups que per la seva diversitat puguin ser objecte de discriminació.

La Mediació Comunitària

Podem definir aquest concepte com un tipus de resolució alternativa de conflictes que té com a objectiu la bona convivència entre persones des de la perspectiva de ciutadans dins d'una Comunitat.

Aquest tipus de mediació no sols aborda la resolució de conflictes actius, sinó també la seva prevenció i el foment de les idees de convivència i participació ciutadana.

Curs mediador/a especialista en l'àmbit comunitari

Si estàs interessat/da en ampliar la teva oferta de serveis i multiplicar els teus clients potencials o desitges iniciar-te com a mediador/ai adquirir coneixements en aquest àmbit, a la Escola Internacional de Mediació trobaràs el nostre fabulós curs per acreditar-se com a mediador/a comunitari. Si vols conèixer més sobre el nostre curs fes clic aquí per a més informació.

Feu un comentari