Sol·licitud

Informació

Especialitat en mediació penal i penitenciària

Curs per acreditar-se com MEDIADOR/A ESPECIALISTA A L'ÀMBIT PENAL I PENITENCIARI.

Curs destinat a especialitzar professionals de la mediació que vulguin ampliar la seva oferta de serveis i multiplicar els seus clients potencials o bé que vulguin iniciar-se com a mediadors/es i vulguin adquirir els coneixements en aquest àmbit com a formació addicional complementària.

Acreditat davant del Ministeri de Justícia (ID 16011), aquest programa atorga a qui el realitza, la titulació necessària per donar compliment a l'obligatorietat que tenen els mediadors/es en matèria de formació contínua, almenys cada 5 anys. (Art. 6 del RD 980/2013, 13 de desembre).

Mediación Penal Imagen
Calendario Programa

Abril 2024

Horas Programa

50 h. (2 mesos)

Matricula Programa

Matrícula oberta

ensenanza programa1

Classes en línia en directe

Descripció de la Especialitat

En què consisteix el programa? 

Amb aquesta especialitat en mediació penal i penitenciària coneixeràs les conseqüències jurídiques de la mediació penal durant el procés i l'execució; distingiràs les garanties jurídiques per a les parts i els avantatges i els inconvenients de la seva aplicació; de la mateixa manera, adquiriràs les competències per originar mecanismes de prevenció i solució de conflictes a l'àmbit penitenciari.

Si no disposes de la formació mínima requerida per acreditar-te com a mediador/a professional, pots combinar la teva especialitat amb algun d'aquests dos cursos:

Pla de estudis

L'Escola Internacional de Mediació basa els seus programes en:

  • Les competències professionals que ha de tenir tot/a mediador/a per intervenir en conflictes des d'institucions públiques o privades.
  • Els requisits establerts a la normativa estatal de mediació civil i mercantil i les diferents normatives autonòmiques sobre mediació familiar.

Així mateix, aquesta formació especialitzada s'articula en assignatures que són avaluades de forma independent, on la metodologia de treball és molt pràctica, de manera que es fomenta activament la participació de l'alumnat. Una metodologia flexible 100 % on l'alumnat el pot compaginar amb qualsevol activitat paral·lela. 

MEDIADOR/A ESPECIALISTA A L'ÀMBIT PENAL I PENITENCIARI

Índex
ASSIGNATURES
Assignatura 1. Justícia restaurativa
Classe 1. Introducció
Classe 2. Justificació i fins de la Justícia Restaurativa
Assignatura 2. Mediació Penal
Classe 1. Marc Legal de la mediació Penal a Espanya
Classe 2. Contingut, garanties jurídiques per a les parts i avantatges i inconvenients de la seva aplicació
Classe 3. El procés de mediació penal. Aspectes tècnics: les qüestions prèvies al procés i fases del mateix
Classe 4. Conseqüències jurídiques de la mediació penal durant el procés
Classe 5. Conseqüències jurídiques de la mediació penal durant l'execució
Classe 6. Infraccions penals susceptibles de Mediació Penal. Situacions especials en atenció al tipus de delicte, la naturalesa o pluralitat de les parts i reincidència
Assignatura 3. El mediador Penal. Facultats, obligacions i incompatibilitats
Classe 1. Mediació penal en processos amb menors
Assignatura 4. Mediació penitenciària
Classe 1. El conflicte a l'àmbit penitenciari i les seves classes
Classe 2. Centres penitenciaris i presonització
Classe 3. Estadístiques, normativa i realitat dels entorns penitenciaris
Classe 4. Mecanismes de prevenció i solució de conflictes a l'àmbit penitenciari
Classe 5. Procediments per a la resolució de conflictes
50 HORES (40h teòriques + 10h pràctiques)

Metodologia de la Especialitat

El programa s'impartirà de manera pràctica a través de la plataforma de teleformació Campus EIM Mediació. Recursos que tindràs a la teva disposició:

  • Docents experts/es: El primer dia se t'assignarà un tutor/a. Estaràs en contacte amb ell/ella per fòrum, missatgeria interna i per correu electrònic. Ell/ella t'ajudarà al teu dia a dia i resoldrà els dubtes que et puguin sorgir.
  • Campus virtual: Tot el que necessites per estudiar a EIM és al campus: videoclasses, professors/es, companys/es, biblioteca, recursos didàctics, horaris, xat, fòrums i molt més.
  • Recursos didàctics: Tindràs accés a diferents recursos d'aprenentatge per completar la teva formació, lectures complementàries, esquemes amb idees claus, test d'autoavaluació, etc.
  • Resolució de dubtes: Podràs plantejar els dubtes que et sorgeixin durant l'estudi o realització de les pràctiques a través de la plataforma en línia, mitjançant fòrum oa través de la missatgeria que proporciona la plataforma, o correu electrònic.

Claustre de la Especialitat

El claustre d'EIM està format per professionals amb una àmplia experiència professional i docent a l'àrea de la mediació.

Titulació de la Especialitat

El programa de Mediador/a Especialista en mediació penal i penitenciari , t'ofereix la possibilitat d'acreditar-te com a especialista i complir els requisits per al seu exercici. Obtindràs:

  • Títol propi emès per lEscola Internacional de Mediació.

Per actualitzar la formació contínua al Registre del Ministeri de Justícia només caldrà el títol expedit per EIM, com a entitat externa acreditada pel dit Ministeri, que es descarregarà en finalitzar la formació.

Titulacion Mediacion Penal Eim
titulacion mediacion penal 2

Matrícules i beques

Formes de pagament

Oferim facilitats de pagament perquè puguis formar-te sense preocupar-te per res. Consulta amb el nostre equip d´admissions i t´ajudaran a triar la millor opció per a tu.

Pagament únic

(amb descompte sobre el preu)

Pagament en quotes

finançament a mida

Ho tens clar? Encara queden places disponibles per a la nova convocatòria.

Beques disponibles

La formació de l'Escola Internacional de Mediació té com a missió el teu progrés. Per això ens adaptem a qualsevol situació i t'oferim aquestes beques perquè et puguis formar amb nosaltres.

Consulta amb el nostre equip d´admissions i t´informaran de quina és la beca que millor s´adapta al teu perfil.

Matrícula oberta

Reserva la teva plaça