Inici de la mediació en el format virtual: adaptació al medi 2.0

Des de la perspectiva del mediador 2.0, aquest nou perfil professional que presta els seus serveis a través de les xarxes, resulta indiscutible que toca adaptar el procés de mediació a les exigències del model no presencial.

Treballar a través de xarxes no pot ser una rèplica del model presencial ja que hi ha elements que desapareixen i altres, que sorgeixen com a conseqüència de la interactuació virtual.

Avui, en aquest breu post, compartim alguns elements que són necessaris en el treball virtual en mediació i que afecta majoritàriament el procés de mediació; altres elements com les eines de comunicació també pateixen alteració, però avui, ens cenyirem als quatre elements essencials del procés de mediació recolzant-nos en eines virtuals.

  • Resulta necessari dur a terme un registre i identificació a la web que ofereixi el servei de la persona interessada a dur a terme la gestió del conflicte a través de mecanismes electrònics.

A través d'un formulari cal declarar adreça de correu electrònic de la segona part, una breu ressenya del conflicte, problema o queixa i elecció de forma de pagament – primera part, segona part o ambdues parts-.

  • El sistema pot generar de manera automàtica l'enviament d'un correu electrònic a la segona part informant-vos d'una sol·licitud de la primera part per resoldre una disputa a través d'ODR. En cas que la segona part accepti el procediment, registra les seves dades i breu ressenya del conflicte. Si la segona part no està d'acord, el cas està tancat.
  • Acceptat el procés, s'envia un e-mail a la primera part informant-vos que s'ha acceptat participar i un segon e-mail per fer el pagament abans de procedir. 
Glenn Carstens Peters Npxxwgq33zq Unsplash

A manera de conclusió, en tenim una mediació avançada en més del seu 30 per cent en què el/la mediador/ao el seu equip gairebé no hi ha intervingut i és per això, que la sessió informativa queda anul·lada i per tant, la càrrega de treball per al mediador dissipada passant a jugar un paper més important i diferent en la generació d'opcions o en la cerca d'informació mateixa respecte al conflicte que les parts ha identificat.

Vols descobrir totes les variants del treball del mediador i endinsar-te al món professional? Aquest podria ser un bon primer pas.

Feu un comentari