Famosos que van sortir de centres de menors

(Aquesta notícia va sortir en primícia al nostre Linkedin, segueix-nos i no et perdis totes les novetats)

Estigma de la societat amb els centres de menors 

A Espanya hi ha més de 16.000 menors que viuen a centres de protecció, segons les dades de l'Observatori de la Infància.  

L'acolliment s'adopta com a mesura protectora quan l'entitat pública detecta situacions de desprotecció d'un menor, ja sigui perquè s'hagi declarat en situació de desemparament, perquè ho sol·licitin els pares o tutors davant la impossibilitat de cuidar-lo (guardes voluntàries) o perquè ho acordi un jutge quan sigui procedent legalment (guarda judicial). 

Pel que fa als centres de reforma, aquest any a Espanya hi ha més de 13.000 menors amb sentència ferma per la comissió d'un delicte. hi ha aproximadament 4.000 menors complint mesures judicials a centres d'internament. 

Aktau Kazakhstan Rixos Hotel 18 August 2020 Architecture Summer Resort Hotel

Són diversos els casos dels famosos que, abans d'assolir la fama, durant la seva adolescència van passar per centres d'acollida, per la situació social de desprotecció en què es trobaven, o per centres d'internament, per haver comès algun delicte.   

Tot seguit us expliquem el cas de dos famosos cantants espanyols i d'un famosos actor conegut a tot el món. 

Ayax

Concierto Ayax Prok Tarragona Catalunya 2022 7 Scaled

El jove nascut a l'Albaicín de Granada, va començar a rapejar als 12 anys i ara, amb poc més de 30, s'ha convertit, juntament amb el seu bessó Adrián (Prok), en un dels grups de referència dins del panorama del rap hispà , arribant a alçar-se amb un triple disc de platí per Cara i creu, el seu debut en solitari i editat pel seu propi segell.  

A més d'aquesta carrera, el raper és un reconegut actor. El jove va debutar el 2020 a la gran pantalla amb el director Daniel Calparsoro amb Fins al cel i ha donat vida a Ninot a Rainbow, l'última pel·lícula de Paco León.  

Però la vida d'Ayax no ha estat gens fàcil. Segons ell mateix ha relatat a les seves xarxes socials, va passar un any al centre de menors Tierra de Oria (Almeria), on la seva experiència va ser molt negativa, havent relatat i denunciat en diverses entrevistes la seva experiència i les experiències viscudes en aquest centre. 

Moreu 

El Cantante Morad En Una Foto De Su Instagram

Des que va llançar el seu primer senzill l'any 2018, Morad El Khattouti El Horami ha esdevingut un dels grans referents de la música urbana al nostre país. Als 23 anys, aquest jove d'ascendència marroquina nascut el març del 1999 al barri de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat, a Barcelona, supera els 4,6 milions d'oients mensuals a Spotify ia Youtube compta amb més de 1 ,2 milions de subscriptors. 

Una de les seves cançons forma de la banda sonora del FIFA 22, s'ha convertit en imatge d'OVO, la firma de moda de Drake i la seva entrada s'esgoten al cap de poc temps de sortir a la venda. 

Abans que passés tot això i es complís el somni de viure de la música, Morad va tenir una adolescència complicada. El noi va estar en un centre d?acollida quan tenia 12 anys. Segons relata a les seves entrevistes la seva experiència no va ser positiva. En l'actualitat, Morad continua tenint problemes amb la justícia, havent estat absolt en un cas de robatori en un domicili i processat per injúries i calúmnies a un agent dels Mossos d'Esquadra, a qui va gravar mentre el multava per tenir el cotxe mal estacionat i després va penjar les imatges a les xarxes socials. 

Dwayne Johnson “La Roca” 

Dwayne Johnson 2, 2013

Molts coneixen Dwayne Johnson “La Roca” pels seus papers cinematogràfics El seu primer paper a la pell d'El rey escorpión (2002), ja anticipava l'èxit que seguiria collint a partir de llavors. Des del 2013, Dwayne Johnson recull grans èxits al cinema comercial pel seu paper com Luke Hobbs a la franquícia Fast and Furious, una de les franquícies més populars del cinema d'acció. 

Però fins arribar aquí, la vida d'aquest conegut actor també ha tingut les ombres. Durant la seva adolescència va participar en furts menors, es va involucrar en diverses baralles de carrer ia un delicte de frau. Als 17 anys un jutge el va condemnar a participar en una mena de campament militar amb serveis comunitaris. La sortida d'aquest món es va produir a través de l'esport, arribant a ser professional de lluita lliure i de futbol americà, arribant a tenir una beca de la Universitat de Miami amb què es va graduar en Criminologia i Fisiologia, a canvi que ell jugués per al vostre equip. 

Ha arribat a ser vuit vegades Campió de la WWE, dues vegades Campió Intercontinental de la WWE, cinc vegades Campió Mundial a Parelles, dues vegades Campió de la WCW, guanyador del Royal Rumble 2000 i Campió de les Tres Corones. 

L'adolescència és un moment per establir la independència i conèixer on són els límits. A mesura que els adolescents deixen enrere les limitacions de la infantesa i arriben a l'edat adulta, necessiten ajuda per manejar tots els canvis que el procés comporta. 

Com sabem tots els professionals de l'educació, els límits són essencials en aquesta etapa. Els adolescents necessiten estructures i pautes clares, ja que tenen molts canvis per afrontar en les seves vides.  

Això no obstant, tal com podem veure en aquests exemples, un mal inici no és sempre el principi d'una mala història i els exemples de resiliència, com la capacitat per adaptar-se a les situacions adverses amb resultats positius, existeixen. 

Els centres de menors els van canviar la vida reinserint-los a la societat i donant-los l'oportunitat de créixer i millorar. Si vols formar-te i treballar en un centre de menors, aquesta és la teva oportunitat.

Feu un comentari