Tres pel·lícules per treballar la violència de gènere amb adolescents

Aquestes tres pel·lícules se submergeixen valentament en el tema fosc i complex de la violència masclista.

Aquestes històries no sols ofereixen una perspectiva reveladora sobre la realitat de la desigualtat de gènere, sinó que també conviden a la reflexió, l'empatia i el diàleg, especialment entre els adolescents. Des del coratge de les sufragistes fins a la lluita contra l'opressió domèstica, aquestes pel·lícules pinten un retrat commovedor de la resistència femenina al llarg de diferents èpoques i realitats.

1. «Les Sufragistes» (2015)

Les Sufragistes és una poderosa pel·lícula que transporta els adolescents a principis del segle XX, submergint-los en la lluita històrica de les dones pel dret al vot al Regne Unit. A través de la història de Maud Watts, una jove treballadora que s'uneix al moviment sufragista, la pel·lícula aborda no només l'opressió política sinó també les complexitats de la violència masclista a la llar i la societat. Aquest drama històric ofereix una oportunitat única perquè els adolescents reflexionin sobre les arrels de la desigualtat de gènere i com el coratge i la solidaritat poden ser eines de canvi poderoses.

2. » Precious » (2009)

» Precious » és una pel·lícula intensa que dóna llum sobre la violència masclista en el context familiar i les lluites d'una jove per alliberar-se d'un entorn opressiu. La història segueix Claireece «Precious» Jones, una adolescent que enfronta abús físic i emocional a casa seva. La pel·lícula aborda temes sensibles com la discriminació, la violència domèstica i la recerca d'apoderament. Tot i que la narrativa és punyent, ofereix una oportunitat per a la reflexió i el diàleg sobre la importància de l'empatia i el suport en situacions difícils.

3. «Germanes de Sang» (2015)

«Germanes de Sang» és un drama commovedor que examina la relació entre dues germanes, Aibileen i Minny, i el seu treball com a empleades domèstiques a la dècada de 1960 al sud dels Estats Units. La pel·lícula, basada en la novel·la homònima, destaca la discriminació racial i la violència masclista que aquestes dones enfronten diàriament. A través de les experiències d'aquests personatges, la pel·lícula ofereix als adolescents una finestra a la lluita per la igualtat i els desafiaments que les dones han enfrontat al llarg de la història. Germanes de Sang és una invitació a la reflexió sobre la importància de la sororitat i la resistència davant l'opressió.

Si vols seguir formant-te a Intervenció amb menors, coneix tots els detalls al nostre Postgrau en Intervenció amb Menors.

Feu un comentari