Es presenta el segon semestre de l'any amb nous reptes per a la Càtedra de Mediació Policial de Vila-Real. Al novembre es durà a terme una presentació sobre el desenvolupament de la Mediació Policial de la Comunitat Valenciana.
A més, s'espera que per al 2022 la Càtedra també en presenti una Guia Bàsica de la pràctica de la mediació policial, com a instrument dirigit principalment a la policia local per ser aplicada a la tasca diària d'aquests.
De què tracta lestudi sobre Mediació Policial?
En aquest estudi s'analitzen diferents qüestions i alguns són:
- Els àmbits en què intervenen
- La preocupació per la qualitat del servei i satisfacció dels mitjans
- El nombre de mediacions formals que realitzen anualment
- Nombre de policies que destinen a exercir aquesta funció.
D'altra banda, s'intenten identificar les causes per les quals la resta dels municipis no ofereixen serveis de mediació policial ni en disposen d'una unitat especialitzada en aquest àmbit.
La catedràtica de Dret Processal Andrea Planchadell, ha expressat que "les conseqüències de la crisi sanitària també han tingut impacte en l'àmbit jurídic i aquestes activitats de recerca, formació i promoció de la mediació policial que alimenten el projecte comú de pau social i seguretat pública".
Nous reptes
Tant l'estudi sobre Mediació Policial i la Guia bàsica van ser exposats en una reunió de treball celebrada i en què van participar la primera tinenta d'Alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Silvia Gómez.
«La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real juga un paper fonamental en el posicionament líder del municipi a nivell nacional i internacional, amb la nostra Policia Local com a gran referent», va subratllar Gómez, que va afegir que «la feina de la càtedra ens ha permès dotar d'un cos teòric i desenvolupar la metodologia de mediació impulsada pels nostres agents locals i que ja és exemple per a les policies de Espanya i altres països».