La mediació s'acosta encara més al ciutadà corrent, perquè la resolució de conflictes es dugui a terme mitjançant «acords» i les dues parts en surtin sempre beneficiades sense arribar als tribunals.
Si fa unes setmanes informàvem d'un càsting de mediadors per a un nou format televisiu basat en la mediació, ara toca el torn a la ràdio. I és que Ràdio 5 de RNE compta amb un espai propi dedicat a la mediació.
'MediAcció. Un espai per a la resolució de conflictes' és el programa en qüestió, dirigit i presentat pel periodista Juan Ballesteros i Isabel Ralero, presidenta de l'ONG Intermedi@cción. En ell es combina el periodisme amb la mediació social, a través de l'anàlisi de casos enviats pels radiooients per després donar les claus sobre com afrontar i resoldre positivament totes aquestes diverses situacions de desacord de la vida quotidiana.
Ràdio Nacional (Ràdio 5), entesa com una emissora responsable i compromesa amb oferir un servei públic a la ciutadania, compleix la seva funció donant cabuda a programes com MediAcción, ajudant així a difondre la mediació com una alternativa a la via judicial que cada dia guanya més adeptes pels seus beneficis per a les parts (a més de ser més eficaç, ràpida i econòmica). Només cal esperar que la presència mediàtica de la mediació continuï cobrant força i contribueixi al canvi inculcant la “cultura pacífica de l'acord” a la societat.
Isabel Ralero: "La posició del mediador és neutral, cercadora d´acords, i no és defensora d´interessos particulars".