El 6 d'agost passat, la Direcció General de Drets i Garanties dels Usuaris i la Direcció General de Salut Pública del Govern d'Aragó, va posar en marxa un nou servei de mediació intercultural per a positius a COVID-19. Aquesta iniciativa pretén ser un suport més per als equips de professionals que es dediquen a fer el seguiment i control dels casos i s'emmarca dins de la col·laboració que mantenen el Departament de Ciutadania i Drets Socials i el Departament de Sanitat per protegir els col·lectius més vulnerables de la població aragonesa.
El nou servei centrarà la seva acció inicialment a la ciutat de Saragossa. Per posar-lo en marxa ha calgut la signatura d'un contracte d'emergència entre el Departament de Sanitat i l'Associació de mediadors i mediadores interculturals, AMEDIAR. De moment, han començat a treballar cinc persones, però el nombre augmentarà si es considera necessari. Això fa ressò a la importància que la mediació i, en aquest cas en particular, l'àmbit de la mediació intercultural està adquirint a causa de l'especial situació que estem vivint ocasionada per la crisi sanitària.
El director general de Drets i Garanties dels Usuaris, Guillem Ortiz, ha explicat que aquests mediadors facilitaran la comunicació entre els i les professionals del sistema sanitari d'Atenció Primària i la població migrant, desenvolupant accions de mediació intercultural per tal de tallar la transmissió de la COVID-19. “Així mateix, si cal, aquests professionals també establiran una derivació dels casos positius als espais habilitats per asimptomàtics que s'han habilitat a la ciutat de Saragossa”, ha afegit.
Els mediadors interculturals són professionals de diverses procedències geogràfiques que coneixen diversos idiomes, d'alta qualificació acadèmica relacionada amb la salut i les cures.
Si us interessa aquest àmbit de la mediació que actualment està sent tan demandat a nivell professional, en aquest enllaç pots conèixer més sobre els nostres cursos especialitzats.