Tal com presenta l'Europa Press, l'associació Érguete ha alertat de l'increment d'addiccions a les tecnologies arran de la pandèmia del cóvid-19 i considera que ja és gairebé impossible considerar la vida allunyada de les pantalles una opció.
Segons l'informe realitzat pels mateixos, els menors d'entre sis i tretze anys passen gairebé cinc hores diàries davant d'alguna pantalla.
La coordinadora del programa, Laura Durán, explica que, mitjançant el seu programa, pretenen centrar-se en unes addiccions que passen desapercebudes perquè estan normalitzades però que cada cop més són presents a la societat.
Amb aquest programa, l'objectiu principal és donar eines a la comunitat educativa per aprendre a gestionar el temps que es dedica a les noves tecnologies i sobretot el tipus de contingut que es consumeix a través d'aquestes.
Encara que pugui semblar una exageració, les addiccions a les pantalles, provoquen els mateixos símptomes que qualsevol altra addicció (entre les quals hi ha l'ansietat, la irritabilitat o el malestar)
A això se li suma, la facilitat amb què es pot accedir a contingut inapropiat com poden ser les drogues, el sexe o els jocs d'atzar i que, maquillats -o no- en videojocs, vídeos d'entreteniment, etc., passen desapercebuts per a pares i mares.
El punt clau a què s'arriba amb tot això, és que és indispensable que els pares acompanyin el menor en aquest procés i que mitjançant l'exemple, se'ls eduqui a “l'addicció”. Al final és una realitat que les pantalles són més importants que mai en tots els àmbits, per la qual cosa la solució no rau en la prohibició, sinó que rau en l'acompanyament.