La importància de la formació contínua en mediació familiar

Cada 5 anys, tots els professionals de la mediació necessiten actualitzar-se i rebre formació contínua per poder seguir exercint el seu ofici de forma idònia i amb plenes garanties, mitjançant cursos de “reciclatge” específics de 20 hores de durada mínim.

La formació contínua en mediació familiar o qualsevol especialitat, tal com es recull a la Llei 5/2012 de Mediació i el Reglament posterior que la desenvolupa, és de caràcter obligatori per a tots els mediadors que vulguin continuar exercint la seva activitat professional.

Per què és important rebre formació contínua en mediació?

La formació contínua per a mediadors/es és essencial per diversos motius:

  • El professional de la mediació s'assegura estar actualitzat quant a possibles modificacions a la legislació que poguessin afectar l'exercici de la seva disciplina, tenint en compte el factor de l'entorn canviant i en contínua evolució.
  • Permet una millora i renovació dels coneixements adquirits prèviament, incorporant noves habilitats específiques útils per al dia a dia de la mediació.
  • Amb vista a les persones que sol·liciten un procés de mediació, la formació contínua suposa un aval que el professional està en plenes condicions i garanties de continuar exercint la professió de manera idònia i amb responsabilitat dins del seu sector.

Què diu la llei sobre la formació contínua en mediació?

La normativa del Reial decret 980/2013, que amplia diversos aspectes de la Llei 5/2012, recull als articles 6 i 7 exactament el següent respecte als requisits sobre formació contínua dels mediadors:

“Els mediadors/es hauran de fer una o diverses activitats de formació contínua en matèria de mediació, de caràcter eminentment pràctic, almenys cada cinc anys, les quals tindran una durada total mínima de 20 hores”.

Aquesta formació contínua és possible rebre-la aplicada a qualsevol disciplina o especialització dins de la mediació (àmbit civil, familiar, mercantil, social i comunitari, etc.).

Si ja sóc mediador/a, com adquireixo la formació contínua necessària?

Segons la llei esmentada anteriorment, “la formació específica dels mediadors, inclosa la seva formació contínua, s'haurà d'impartir per centres o entitats de formació, públics o privats, que comptin amb habilitació legal per dur a terme aquestes activitats”.

Per rebre la formació contínua en mediació familiar o qualsevol especialitat, és imprescindible realitzar lactivitat formativa en centres la formació dels quals estigui reconeguda, homologada i acreditada pel Ministeri de Justícia.

És el cas de centres de preparació com Mainfor, els que brinden la possibilitat a tots els mediadors/es de rebre un pla de formació contínua de 20 hores en mediació familiar qua compleix amb tots els requisits legals que necessiten els professionals, a través del següent enllaç: https://eimediacion.edu.es/formacion-continua-para-mediadoresas

Feu un comentari