On treballar si et dediques a l'educació social 

El Grau en Educació Social és una carrera universitària que forma professionals capacitats per intervenir en processos educatius amb persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Aquesta carrera s'imparteix a Espanya des de fa més de dues dècades i s'ha aprovat la creació de les titulacions d'Educació Social l'any 1996. 

Actualment, aquesta carrera es pot estudiar a multitud d'universitats espanyoles, tant públiques com privades. Es tracta d'una carrera de quatre anys de durada, en què es combinen matèries teòriques i pràctiques amb l'objectiu de formar professionals capacitats per treballar en les diferents activitats dins del camp de l'educació social de manera eficaç, crítica i responsable.  

educacion social

Les sortides laborals per als graduats en Educació Social són diverses i es troben en diferents àmbits de la intervenció social i latenció a la diversitat. 

A continuació us enumerem alguns dels recursos en què es requereix el perfil professional de l'educador social: 

  • EDUCADOR/A EN CENTRES DE PROTECCIÓ DE MENORS. Atenent menors i joves a centres d'acolliment immediat, acolliment residencial, acolliment terapèutic, programes complementaris o de suport a l'acolliment residencial i recursos de majoria d'edat. 
  • EDUCADOR/A EN SERVEIS DE JUSTÍCIA JUVENIL. Com a tècnic/a dexecució de mesures de medi obert, educador/a en un CIMI (centres internament de menors infractors) i en grups educatius de convivència. 
  • EDUCADOR/A EN PROGRAMES DE PREVENCIÓ. Treballant en la prevenció de la violència filioparental, les drogodependències, la violència de gènere, la violència entre iguals, etc. 
  • EDUCADOR/A EN PROGRAMES D'ATENCIÓ A VÍCTIMES I MENORS EN RISC. Treballant amb persones afectades per la violència de gènere, tracta de persones, abusos sexuals, violència entre iguals, comunitats desafavorides, etc. 
  • EDUCADOR/A EN PROGRAMES D'INTERVENCIÓ EN CONSUM DE SUBSTÀNCIES O ALTRES ADDICIONS. Com ara comunitats terapèutiques i programes ambulatoris de tractament d'addiccions. 

El perfil professional de l'educador social cada vegada és més demandat a Espanya, a causa de l'augment de l'exclusió social i la necessitat d'atenció a la diversitat. En general, les perspectives laborals per als graduats en educació social són positives, tot i que el mercat laboral també està afectat per la crisi econòmica i la precarització laboral. 

D'altra banda, l'evolució del treball d'educador a Espanya en els darrers anys ha estat positiva quant a la valoració creixent del seu paper i la rellevància que se li dóna a la societat. 

Si vols seguir formant-te a Intervenció amb menors, coneix tots els detalls al nostre Postgrau en Intervenció amb Menors.

Feu un comentari